lørdag den 29. januar 2011

Mig og H.C. Andersen undres...

Nu har jeg i en måned cyklet forbi Industiens Hus ved Københavns Rådhusplads. Der bliver bores, hugget, banket, højtryksspulet og en masse andre ting jeg ikke kender de tekniske ord for.

Jeg har undret mig hver dag.....Var det virkelig SÅ skidt at det skulle helt ind til skelettet for at blive genopbygget?

Det har jeg nu undersøgt, i tilfælde af at du også har undret dig. "Huset bliver udvidet fra 24.000 m2 til 40.000 m2, og det gør vi ved at forhøje bygningen og sætte flere etager på. Desuden bliver facaden rykket tættere på Rådhuspladsen"...aha!

Jeg har også haft lyst til at fotografere det hver dag. Men B-mennesket har forsinket mig og den bidende frost har overbevist mig om hvor fjollet det ville være at tage handskerne af i bare 2 minutter.

I fredags havde jeg sidste dag på praktikpladsen. Samtidig var min datter hos sin far, så jeg trillede langsomt hjemad og eksperimenterede med handskefotografering....nogle gange også cyklende!

fredag den 28. januar 2011

Nu med røg!!!!

Her gik man rundt og troede at teenageårene stadig lå et godt stykke forude, Min datter er 10 år og er selvfølgelig allerede ved at øve sig på at være en pre-teen. Forleden fik jeg dog en mavepuster af rang, da jeg blev passet op af en anden mor, som kunne fortælle mig at min lille nullergøj altså havde røget cigaretter ovre i parken, sammen med nogle andre piger fra klubben. Jeg havde mest af alt lyst til at brøle "Er du fuldstændig sindsyyyyg" ud over hele DGI-byens fodboldhal, men bed det pænt i mig og prøvede at tænke det igennem...som en voksen (der også har været ung for ca en million år siden).

Jeg kunne simpelthen ikke vente til vi kom hjem, så vi tog snakken i bilen. Jeg overraskede mig selv ved at være forbavsende rolig og velovervejet (måske er jeg så blevet voksen alligevel). Hun fortrød bittert at hun overhovedet havde prøvet det og jeg kunne hurtigt fornemme at det drejede sig om accept fra en speciel gruppe piger.

Jeg forklarede hende vigtigheden af at turde stå ved sin egen person og det man har og ikke har lyst til. Også om kvaliteten af venner, hvis ikke de gider en fordi man ikke gider ryge. Passende nok kunne jeg bruge min venindes og mit venskab som eksempel. Tænk hvis ikke hun gad se mig, bare fordi jeg ikke røg.....lyder helt absurd, ikke?!

Jeg er glad for at jeg ikke brølede...vi er kommet lidt tættere på hinanden, (hun hjælper pludselig med en masse ting i huset) og jeg stoler på at hun godt tør komme til mig med sandheden en anden gang.

For udover at huske hvad man selv gjorde da man var barn, så husker man også hvad ens forældre gjorde.....deraf trangen til brølet

torsdag den 27. januar 2011

Årets koldeste morgen!

Hold da kælderdøren lukket det er koldt! Årets koldeste morgen bed mig i hagen og på kinderne imorges da jeg cyklede ind til byen.

Man skulle lige passe lidt på islag på cykelstierne og minsandten om ikke både min ringklokke og håndbremse var frosset helt fast.....opdagede jeg i 11.time, da en turist vadede lige ud på cykelstien og stoppede!!!

Et lidt for højt "Haaaallllåååå" og en fodbremse afværgede ulykken og turisten har vel lært sin første lektie i Københavns trafik.....Hvad laver turisterne også her i den kulde??

Nå, men en kollega havde fødselsdag, så solen skinnede jo flot og vi fik lækker Christianshavnerkage fra Lagkagehuset....mums, en sikker vinder!

mandag den 24. januar 2011

Mørke morgener med snooze på

De mørke morgener er altså ikke lige mig. Sol og blå himmel føder mit A-menneske og min energi generelt. Mørke, disede, overskyede dage gør det modsatte...

Jeg har tæppebanket min snoozeknap i flere uger. Har tilmed haft en ekstra snooze via mobilen, for at være heeelt sikker på at jeg kom op.....Resultatet har mildest talt være ringe. Helt træt, puppeagtig og uoplagt er jeg kravlet ud af sengen.

Igår glemte jeg åbenbart at sætte begge ure....resultat: Både mig og min datter vågnede præcis dér hvor jeg plejer at tvinge mig op. Bonus: Vi sov de 45 min hvor snoozen ellers har arbejdet på højtryk.

I morges havde jeg så med vilje sat uret til den tid og så vågnede vi 5 min før....Hurra for det indre ur!

Men jeg vil nu gerne bestille sol og blå himmel alligevel, selvom morgenens rimfrost var fin... ;-)

Er du A- eller B-menneske?