torsdag den 14. oktober 2010

Vi har lus

Jeg HADER den slags sedler på døre i børneinstitutioner!

Well, nu burde der hænge sådan en seddel på min hoveddør, for vi har lus! Æv!

Hvis man måtte ønske to dyrearter til udrydning ville mit valg prompte falde på lus og myg. Magen til nyttesløse, snyltende og irriterende dyr skal man længe lede efter...flåter,  tæger og lopper, kunne godt komme med i samme pulje!

Nå, men tilbage til vores nyindflyttede husdyr. Milde makrel der skal laves meget for at få has på de små bæster. Vi lusekæmmer til den store guldmedalje, koger tættekammene, fryser hårpynt, indmad på cykelhjelme, bamser. Vasker og tørretumbler ALT sengetøj, tøj, tørklæder og håndklæder.

Derfor er min tålmodighed utroligt lille, når poden så kommer hjem med granvoksne lus igen næste dag. Jeg har læst ALT om lus, kender deres livscyklus og det er altså IKKE muligt at de er blevet voksne fra morgen til eftermiddag. Derfor bliver jeg gnaven på forældre der ikke lusekæmmer deres børn, når der bliver sendt lusealarm ud, for så starter hele min mølle forfra igen.....og jeg har jo faktisk andet at bruge min tid på!

PS. Fik jeg nævnt at vi begge har dejligt, tykt og mørkt hår, mit ovenikøbet naturkrøl....det tager en evighed og mange smerter at kæmme igennem med sådan en tættekam.

mandag den 11. oktober 2010

Soccermum

Jeg har over længere tid udviklet mig til en fodbold mor.....(sagt med hvisken:jeg HADER fodbold)

Men min dejlige datter har kastet sin kærlighed på fodbold og så må man jo følge trop til både træning og diverse kampe i diverse afkroge. Man vasker fodboldtøj for et godt ord og prøver at finde et vidunermiddel der modvirker lugten af kattetis i fodboldstøvler...hvorfor skal de lugte så grimt??

For ligesom at byde lidt ind har jeg taget en masse billeder, når pigerne har spillet. Det er jo en af de ting jeg kan og forældrene har været glade for de fine billeder af deres børn.

Beep beep....igår tikkede beskeden så ind: "Du skal være holdleder til kampen idag!" Øh nej, det kan jeg ikke, øh er der ikke en anden, øh, jeg ved ikke noget om opstilling, øh, hvor ligger trøjerne. Jeg havde en million spørgsmål, som jeg torpederede trænerens mobil med i går aftes. Hele natten drømte jeg om kampen og vågnede da træneren endelig svarede tilbage tidligt imorges.

Han havde foreberedt det hele til mig, flinke fyr. Holdopstilling, trøjer og bolde. Så må man jo bare gøre sit bedste. Jeg skulle lige lære navnene på 5 nye piger og så gik jeg ellers igang med peptalk, udskiftning, strategiske råb fra sidelinien og pusten på småskader....i bidende kulde!

Jeg fik et par skulderklap undervejs af nogle forældre, men bedst af alt var da min datter efter kampen sagde. "Jeg synes du klarede det rigtig fint, mor!" Bedre ros fåes ikke ;-)

Nåja, vi tabte....men det gjorde ikke så meget, for vi spillede godt alligevel.

Fødselsdagsfestival!

Jeg nærmer mig seriøst en OD på fødselsdage....Det er jo nok ingen tilfældighed at vi kender en lille million mennesker der alle har fødselsdag her i de første to uger af oktober (tæl 9 måneder tilbage....tadaaaa...nytårsaften).

Min egen datter er en af dem (dog ikke fabrikeret nytårsaften) og denne gang var det den første "runde" fødselsdag, første tocifrede....hun fyldte 10 år. På dagen, i torsdags, havde vi alle pigerne på boller og lagkage og så gik vi ned og bowlede i to timer. Fredag aften gik med oprydning, læggen lagkager sammen og prøve at danne mig et overblik over fødselsdagen for familien som skulle finde sted lørdag. Igen masser af boller, muffins, lagkager, kakao, kaffe osv. Helt udbrændt efter sådan en omgang.

Søndag formiddag gik turen så til Jyderup hvor lille niecen og svigerinden holdt fødselsdag....boller lagkage, kakao und alles.......fik jeg nævnt at min kusine fejrede i samme stil forrige weekend....

Når jeg åbner køleskabet står der rester af 2 lagkager.....for første gang i mange år er det ikke engang tæt på tillokkende....

Er man så blevet sådan en kedelig voksen?