mandag den 6. september 2010

Når lukket område åbnes

Idag var jeg på photowalk med min gode ven Preben. Vi gik på kryds og tværs igennem Carlsbergs gamle grund. Et område som før har været helt aflukket, men som nu er åbent for folket. Det er en ganske speciel følelse man har, når man går rundt og kigger på bygninger, gemte haver og finurlig arkitektur, som før har været for de få.

Jeg havde fået lov til at låne Mariannes skønne kamera og med linsen helt inde i et dørhåndtag, formet som et elefanthoved, åbnes en dør og en dame byder os indenfor...på engelsk. Vi svarer pænt på engelsk, konverserer i adskillige minutter på engelsk, indtil hun spørger hvor vi kommer fra. Vi kigger på hinanden, griner og svarer på engelsk at vi da er fra København. Begge 2 med kamera om halsen var vi vel oplagte "turister"... godt hjulpet på vej af damens utvivlsomme frynsegoder i flydende form.

Damen har arbejdet på Carlsberg i en menneskealder og har først selv set mange af disse hemmelige steder efter der er blevet åbnet. Hun deler et par historier med os, fortæller os at om soltegnet (ikke at forveksle med et andet vist tegn), som kan ses overalt på grunden og som symboliserer frugtbarhed. Vi takker for indblikket og bevæger os videre ud i det skønne vejr.


1 kommentar:

  1. Fine billeder! Var selv inde på græsplænen ved museet forleden. Ret spændende sted og ja, der er en del soltegn flere steder. Men de må jo stamme fra før 30erne.

    SvarSlet